500.000. obiskovalka Antonijevega rova

Danes v sredo, 7.8..2019, je v Antonijev rov vstopila 500.000. obiskovalka Nuša, ki prihaja iz Slovenije. Na ogled rudnika je prišla s svojim partnerjem. S sodelavci Centra za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija smo obiskovalko presenetili po končanem ogledu. Skupino v kateri je bila obiskovalka je vodil naš dolgoletni vodič Jože Pavšič, ki v Antonijem rovu deluje od vsega začetka in je sodeloval prav pri vseh okroglih obeležjih. Poleg praktičnih nagrad, majčka z napisom 500.000. obiskovalec Antonijevega rova in knjigice Antonijev rov je obiskovalka dobila prav posebno doživetje, Ogled UNESCO dediščine Slovenije, ki zajema ogled Topilnice Hg, ogled idrijskega rudnika z idrijskimi rudarji, ogled Klavž, gradu Gewerkenegg, zbirke rudniških naprav v jašku Frančiške, rudarske hiše, Škocjanskih jam in Prazgodovinskih kolišč okoli Alp.
Nagrado je dobila iz rok direktorice CUDHg, Tatjane Dizdarevič in Martine Peljhan, vodje oddelka za UNESCO dediščino pri CUDHg Idrija.
Vsi obiskovalci so se lahko posladkali s prav posebnim domačim sladoledom slaščičarne Gabron, Idrijski rudnik in okusili tradicionalno »knapovsko« pijačo Geruš.

Nuši želimo obilo veselja pri odkrivanju bogate kulturne dediščine Slovenije.

 

Foto: Jana Šubic Jurjavčič