Obvestilo

Programi za vrtce in šole

Programi za vrtce in šole

Najboljša ideja za šolski izlet je obisk Rudnika živega srebra Idrija

Vabimo vas v DRUGI NAJVEČJI RUDNIK ŽIVEGA SREBRA NA SVETU, ki se nahaja v NAJSTAREJŠEM RUDARSKEM MESTU V SLOVENIJI, ki je s svojo dediščino živega srebra vpisana na UNESCO SEZNAM SVETOVNE DEDIŠČINE.

Dobro je vedeti
Za vas smo pripravili poučne in zanimive programe, ki so primerni za I., II. in III. triado OŠ ter SŠ, ogledi so prilagojeni znanju in razumevanju otrok, ogledi so primerni za izvedbo naravoslovnih, kulturnih in tehniških dni, otroci lahko na vašo željo dobijo učne liste, ob doplačilu je možna izvedba delavnic, spremljevalcem nudimo brezplačne oglede, nudimo vam možnost kosila po zelo ugodnih cenah, v primeru ogleda več objektov vam nudimo dodatne ugodnosti.


Antonijev rov

Skrivnostni podzemni svet

Ogled filma Od rude do kapljic živega srebra o zgodovinskem razvoju Idrije in idrijskega rudnika, oblačenje v zaščitne površnike in čelade, vstop v rudnik skozi najstarejši ohranjeni vhod v rudnik v Evropi, edinstvena podzemna Kapelica Sv. Trojice, spust do najnižje točke 96 m pod površjem, dvig po več kot 200 let starih stopnicah Attemsovega vpadnika na površje.

Prenos programa z vsemi podrobnostmi

Antonijev rov

Podzemno doživetje za najmlajše – Lov na Perkmandlčkov zaklad

Ogled uvodne animirane videopredstavitve Rudniški škrat Perkmandlc,
oblačenje v zaščitne površnike in čelade, učence se razdeli v skupine, vsaka skupina dobi določen rudarski poklic, pot skozi rudnik, kjer učenci izvajajo naloge, ki so povezane z določenim poklicem, ko opravijo vse naloge najdejo jamski zaklad.

Podaj se na Lov na Perkmandlčkov zaklad

Topilnica Hg

Skrivnostni svet živega srebra

Vodeni ogled interaktivne razstave o živem srebru, ogled razvoja žgalniških naprav,
sprehod skozi objekt tehniške dediščine in doživetje potovanja rude od končne postaje žičnice skozi sejalne in drobilnie naprave do kapkjic živega srebra.

Prenos programa z vsemi podrobnostmi

Topilnica Hg

Doživetje živega srebra

Ogled filma o živem srebru Odsevi srebrnega časa, voden ogled interaktivne razstave o živem srebru, ki je dopolnjen s kratkimi nalogami, voden ogled razstave o razvoju žgalniških peči, sprehod skozi objekt tehniške dediščine in doživetje potovanja rude od končne postaje žičnice skozi sejalne in drobilnie naprave do kapljic živega srebra, ogled je dopolnjen z delovnimi listi.

Prenos programa z vsemi podrobnostmi.

Geološka zbirka

Učna ura geologije za 6. razred OŠ

Vsebina: Osnove geologije.

Prenos programa z vsemi podrobnostmi.

Geloška zbirka

Učna ura geologije za 9. razred OŠ

Vsebina: Osnove geologije

Prenos programa z vsemi podrobnostmi.


Nazaj na vrh