CUDHg Idrija prejel drugo nagrado destinacije trajnostnega kulturnega turizma Evropske mreže za kulturni turizem

Topilnica Hg je med finalisti za nagrado ‘Destination of Sustainable Cultural Tourism’ Awards 2020 v kategoriji industrijske dediščine zasedla 2. mesto: https://etc-corporate.org/news/winners-of-the-destination-of-sustainable-cultural-tourism-awards-2020/

Nagrade vsako leto razpisuje ECTN (European Cultural Tourism Network) za destinacije s trajnostnim kulturnim turizmom in sicer – nagrade  za razvoj in promocijo turizma grajenega na kulturni dediščini v sodelovanju z naslednjimi inštitucijami:

CUDHg Idrija je v času po prvi epidemiji bolezni Covid-19, spomladi letošnjega leta, del svojega programskega dela usmeril tudi v aktivnosti za čim večjo prepoznavnost Topilnice Hg v Idriji, ki po številu obiskovalcev na letni ravni še vedno zaostaja za obiskom Antonijevega rova. Prav zaradi povečanja prepoznavnosti Topilnice Hg v širšem evropskem prostoru smo se odločili, da na poziv za oddajo prijave na zgoraj omenjeni razpis, prijavimo prav Topilnico Hg.

Topilnica Hg je od časa odprtja (1. 2. 2017) prejela tudi že:

  1. Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije severno Primorske regije za inovacijo ‘Od rude do kapljic živega srebra v Topilnici Hg – interaktivno in izobraževalno doživetje edinstvene tekoče kovine, ki je soustvarjala razvoj civilizacije’ (leta 2018).
  2. Priznanje NAŠA SLOVENIJA 2018 v 1. kategoriji OHRANJANJE DEDIŠČINE – industrijski in gradbeni objekti in območja, tehniška dediščina za projekt obnove in ohranitve Topilnice Hg s stalno razstavo Od rude do kapljic živega srebra.