REZERVIRAJTE SI DAN | Cheers ZAKLJUČNA KONFERENCA | 6. julij 2021

Konzorcij projekta CHEERS z veseljem najavlja zaključno konferenco projekta, ki bo v torek, 6. julija in bo potekala preko spleta.

Ta enodnevni dogodek smo si zamislili kot priložnost, da z vami delimo rezultate in ugotovitve projekta ter se o njih pogovorimo z našimi opazovalci, deležniki in strokovnjaki.

Alpsko območje je zelo posebno glede na geografsko lokacijo, geomorfologijo in značilnosti okolja in to je vplivalo tudi na razvoj kulturne dediščine Alp. To pogosto ogrožajo naravni dejavniki in tveganja, kot so poplave, potresi, požari in plazovi.

Zato postaja vse bolj pomembno, da se identificira in v prakso uvede orodja, ki nam omogočajo razumevanje vplivov naravnih dejavnikov tveganja na samo kulturno dediščino, na primer kakšni so vplivi dejavnikov tveganja na alpskih območjih, koliko jim je izpostavljena kulturna dediščina. S projektom smo želeli prispevati k boljšemu razumevanju tega, kako lahko različni dogodki poškodujejo ali uničijo različne predmete in objekte kulturne dediščine in kako zmanjšati ranljivost, izpostavljenost kulturne dediščine Alp. S projektom smo želeli tudi izboljšati sodelovanje ter izmenjavo znanj in izkušenj med tistimi subjekti, ki običajno med seboj ne sodelujejo.

S projektom CHEERS, ki ga preko programa Interreg Območje Alp 2014-2020 sofinancira Evropska unija, smo želeli prispevati k zgoraj navedenim ciljem. Razvili in izvedli smo številne koristne aktivnosti kot pripravo na naravne nesreče in krizne dogodke, ki vključujejo kulturno dediščino, razvili smo različno orodja, ki so lahko v podporo pri procesu odločanja v času priprav na zaščito in reševanje kulturne dediščine ter med samo intervencijo.

REGISTRACIJA NA SPLETNI DOGODEK

Na dogodek se prijavite s klikom na spodnjo povezavo:
 https://zoom.us/meeting/register/tJwkceuhpjwoGtxO3kLDURNlSl58bWvn78lH

Na dogodku bo zagotovljeno simultano prevajanje v štiri jezike: slovenščino, francoščino, nemščino in italijanščino.

Agenda dogodka in navodila za dostopanje do storitev prevajanja bodo kmalu dostopna na spletni strani projekta. Prijavljenim na dogodek jih bomo poslali tudi preko elektronske pošte.

Vljudno vabljeni!

 

**VABIMO VAS TUDI K ŠIRJENJU VABILA NA DOGODEK **

 Partnerstvo projekta CHEERS
CHEERS – Cultural HEritagE. Risks and Securing activities
Obiščite našo spletno stran: https://www.alpine-space.eu/cheers
Pišite nam: cheers@flanet.org