RUDNIK OŽIVI
RUDNIK OŽIVI

Kulinarična obzorja

Kdaj: 15. april 2023
Kje: Antonijev rov, Kosovelova 3
Možni termini: ob 18:00, 18:30, 19:00
Cena: 59 EUR/osebo

Letos bo idrijski rudnik oživel na prav poseben način. V rudniku vas čaka nepozabna kulinarična izkušnja, ki vas bo skozi 5-hodni meni popeljala v svet idrijskih okusov. Najbolj prepoznavni so idrijski žlikrofi, ki jih boste okusili poleg ocvirkovce, zeljševke, prfarskih štrukljev in kmečke pite, postregli pa bomo tudi s tradicionalno knapovsko malico na malo drugačen način ter gerušem. Da se bodo jedi med seboj lepo povezale, bo poskrbela vinska spremljava iz Vipavske doline, ki so jo dobro poznali tudi idrijski knapi. V spremstvu vodiča in kulinaričnih mojstrov vas bomo popeljali na pot 500-letnega rudarjenja skozi prizmo tradicionalnih okusov predstavljenih v sodobnih jedeh.

Odkritje skrivnosti idrijskega podzemlja in kulinarike na drugačen način. Z vami bodo ponudniki Kolektivne blagovne znamke Idrija izbrano, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija, Kmetija Krnčan, Kmetija Pr Kendu, Kmetija Na Kalu, Hiša zelišč, Turistično društvo Fara, Žlikrofi Irma in Dionysos, katerih surovine bodo predstavljene v doživetju.

 

MENI 

  • Prigrizki dobrodošlice s penino (Penina Zelen, 2021, suho, Štrancar, Planina)
  • Ocvirkovca in zeljševka (Zelen, 2021, suho, Poljšak, Gradišče pri Vipavi)
  • Knapovska malica malo drugače (Pinela, 2021, suho, Poljšak, Gradišče pri Vipavi)
  • Kmečka pita (Romantic white, 2020, suho, Vina Marc, Slap pri Vipavi)
  • Geruš
  • Idrijski žlikrofi, Prfarski štruklji (Klarnica, 2019, suho - oranžno vino, Arkade Cigoj, Črniče)

Dobro je vedeti:

  • Zaradi omejenega števila mest je potreben predhodni nakup doživetja preko spletne strani.
  • Na voljo je tudi vegetarijanski meni. Vinsko spremljavo lahko zamenjate za domači jabolčni sok in vodo. Vse jedi lahko vsebujejo alergen – gluten.
  • Priporočamo udobno obutev.


Organizatorji doživetja: CUDHg Idrija, Zavod za turizem Idrija in Dionysos


Infromacije: 031 810 194

             

Nazaj na vrh