HECTOR Erasmus

HECTOR (Industrial Heritage as key Competences for Tourist Operator) je projekt Erasmus+, ki je nastal v sodelovanju devetih evropskih partnerjev.

Cilj projekta je ambiciozen: usposobiti turistične vodnike, ki bodo dodatno specializirani za področje industrijske dediščine. S svojim delom bodo ozaveščali o povezavi med industrijsko dediščino in turizmom ter s tem prispevali k njuni prepoznavnosti.

Projekt Hector je izobraževalni program, ki vključuje spletno usposabljanje in enotedenski tečaj v obliki poletne šole.

Spletni tečaj je že na voljo na platformi za e-učenje (https://elearning.hector-training.eu/), kjer se lahko vsakdo brezplačno registrira in sledi vsebinskim sklopom.

Na koncu spletnega tečaja je na voljo zaključni kviz in, ob uspešnem zaključku udeleženec pridobi potrdilo.

Da bi lahko sodelovali v izboru za poletno šolo, morajo kandidati uspešno opraviti spletni kviz ter naložiti angleško Europass različico svojega življenjepisa do 15. julija 2022.

Poletna šola bo potekala od 12. do 18. septembra 2022, sodelujejo lahko osebe, stare od 18 do 35 let, s stalnim prebivališčem v eni od držav Evropske unije, z znanjem angleškega jezika; in izkušnjami v turističnem sektorju.

Poletna šola bo obsegala enotedenski intenzivni tečaj v Italiji, v kraju Abbadia San Salvatore (SI), v prostorih pomembnega in navdihujočega industrijskega arheološkega središča.

Poletna šola bo poleg različnih usposabljanj vključevala srečanja s strokovnjaki iz turističnega sektorja in institucijami, ki so pomembne za projekt, ter obisk rudarskega muzeja v Abbadiji.

Udeleženci poletne šole HECTOR bodo prišli iz sedmih partnerskih držav ali več.

Mednarodni kontekst bo za udeležence dodatna priložnost za izvajanje dejavnosti v tesnem stiku z drugimi evropskimi institucijami, izmenjavo stališč in prispevanje k oblikovanju močnejše in trajnejše evropske identitete. V skladu z zahtevami projektov Erasmus+ je projekt HECTOR namenjen lažji vključitvi na trg dela. Projekt je zasnovan tako, da je še posebej uporaben v turističnem sektorju in zagotavlja teoretična izhodišča, praktične primere dobrih praks, neposreden stik s strokovnjaki s tega področja ter inovativen pogled na precej neraziskano temo, kot je turizem industrijske dediščine.


Več informacij je na voljo na straneh družbenih medijev in spletni strani projekta:

Spletna stran: https://www.hector-training.eu/ (prijavite se lahko tudi na naše e-novice)

Facebook: Facebook: @hectortrainingeu

Instagram: Instagram: @hector_training

e-pošta: info@hector-training.eu

Nazaj na vrh